Ezt az elbűvölő színű és mennyei illatúnak ígérkező sütit azonnal kipróbáltam, amint ráakadtam, a rooibosos teasüti édesebb, mégis fanyar párja. Legnagyobb lányunk szerint olyan, mintha "joghurtot ennénk", no igen, ő annyira nem édesszájú, inkább a joghurtok és almák kedvelője.
Sajnálom, hogy a készülőfélben lévő teasüti illatát nem tudom közvetíteni.
Hozzávalók:
8,5 dkg porcukor
14 dkg vaj
24 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 filter piros/vörös bármilyen bogyós gyümölcstea (Piszke így készítette: Fruit Garden Raspberry and Blackberry gyümölcstea a Plus-ból
,ez 15 gr gyümölcsteának felel meg)
0,5 dl tejszín
0,5 dl tej csipet só
5 dkg aszalt áfonya
(Piszkénél: 5 dkg kandírozott eper is áfonyalikőrben áztatva, nálunk nem volt itthon kandírozott eper, így maradt a vörös áfonya színében, savanykásabb ízével)
kristálycukor
Elkészítés:
Reggel kiszabadítjuk a teafilter tartalmát és a felforralt tejszín-tej keverékkel leöntjük, állni hagyjuk. Az apróra vágott eper áfonyalikőrbe áztatásának ideje is ekkor van.
Valamikor órák múltán: a porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, aztán a tejszínes-gyümölcsteás sötétbordó masszát, az áfonyát/epret, hozzágyúrjuk a lisztet.
Nagyjából fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben.
Sütőt előmelegítjük 160 C-ra.
A tésztát fél-egy centiméter közötti vastagságúra nyújtjuk, a kiszaggatjuk és kristálycukorban megforgatjuk.
Kb. 20 perc alatt megsül, nekem 20 hatalmas virágforma készült belőle, egy gáztepsibe helyeztem őket szorosan.
Piszke tapasztalata: "Tehát 1,5 centire hagyni és 12-15 percig sütni ilyen hőfokon: kizárt, hogy valamennyire is átsüljön. Ha emeled a hőfokot, barnul a süti, és elveszti a színét. Ha nagyon vékonyabbra nyújtod, de hagyod a hőfokot, szintén ez az eredmény."
Íme látványban:
az áfonyadarabokkal és a csillámló cukorral,a tejes-tejszínes masszával...olyan csodás színek
Forrás: http://piszke.blogspot.hu/2007/12/teastemny.html