Szonja múlt héten felsorolta, melyik mamánál mi a kedvenc sütije, a húsvéti sütiáradat ihlette meg, úgy látom. Marica mamától a tarka-barka sütit említette. Szerettem volna elkészíteni neki, de picit másképp, mint ahogy anyutól tanultam, ezért nézelődni kezdtem a neten, és kötöttem ki Viki "egyszerű" (igazából nagyszerű) konyhájában, Egy egészen máshogy és étvágygerjesztően rózsaszín-fehér tarka süteménynél, amit én korábban kráter szelet néven, tejszín fehérrel már csináltam is. A máza pedig beszivárog a még forró, készre sült desszertbe...nagyon eteti magát frissen is. A hűtőben pihenve pedig a pudingok felveszik eredeti kocsonyásabb formájukat, tetézve az érzékein örömét.
A recept:
Hozzávalók:
5 tojás szétválaszvta
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 teáskanál kakaó
1 csomag sütőpor
A puncsos és vaníliás pudingot megfőzzük egyenként 450 ml tejjel és 3 ek. kristálycukorral. Hülés közben gyakran kevergetjük,hogy ne bőrösödjön meg.
A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd. hozzáadjuk a tejet, az olajat. A liszthez hozzászitáljuk a sütőport és a kakaót, elkeverjük és fokozatosan a cukros-tojássárgájás krémhez adjuk. A habbá vert tojásfehérjét is a tésztához adjuk végül. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk az egészet. A pudingokból felváltva egy-egy kanálnyit helyezünk a tészta tetejére. Úgy mutat jobban, ha a sorokat felváltva indítjuk a kétféle színnel.
Viki hideg sütőbe rakta, én előmelegítettbe 175 C, kb .25 perc hőlégkeveréses sütőben kb., tűpróbát kell végezni.
A máz így készül:
450 gr tejfölt, 3 evőkanál porcukrot és 2 csomag vaníliás
cukrot keverjünk el,majd a sütőből kivett kész forró tésztára azonnal kenjük rá.
Forrásom http://vikkokucko.blogspot.hu/2010/12/tarka-barka-suti.html